Feliratkozás Hírlevélre

Miért a Power Plate?

Amikor a vibrációs tréning iránt tudakozódunk, az első kérdés, ami felmerül bennünk: Mi a különbség a billegő platók és a 3D vibráció között? A legnagyobb eltérés az, hogy a billegő platós gépek esetében a plató közepén az amplitudó nulla, a plató szélein viszont nagyon nagy. Ennek eredményeképpen egyes mozdulatokat és testhelyzeteket lehetetlen elvégezni vagy felvenni, és a vibráció is lehet sokkal nagyobb vagy sokkal gyengébb. Az egylábas gyakorlatok kivitelezése nehézkes. Egy széles guggolásban a G-erő nagyobb, mint egy kis, szűk guggolásban. Bizonyos gyakorlatok, például fekvőtámasz végzése egyes esetekben nyakproblémákat válthat ki, hiszen a plató billeg. Emellett tudományosan bizonyított, hogy a 3D rezgés sokkal jobb eredményeket hoz. A Power Plate gép esetében a teljes platón egységes az amplitudó, ezért bármilyen olyan gyakorlatot elvégezhetünk, melyet a talajon is megcsinálunk, és a tréning hatékonysága növelhető.

A Power Plate gép tehát valódi 3D-s rezgésekkel stimulálja a szervezet természetes reflexeit. Pontosan abban a három dimenzióban, melyben testünk is elmozdul, azaz: fel és le, előre és hátra, illetve oldalirányban mozdul ki a plató.

Ezek az elmozdulások instabillá teszik testünket, másodpercenként több alkalommal. A stabilitás megtalálásához testünk saját, természetes reflexeit használja, és az izmokat másodpercenként többszöri összehúzódásra készteti.  Az összehúzódások különlegesen magas száma miatt a Power Plate csökkenti az edzéshez szükséges időt, ugyanakkor az izmokat úgy stimulálja, hogy nő a sovány izom tömege.

Ez a technológia harmonikus rezgéseket közvetít a testbe. Ez a harmonikus rezgés teljesen más, mint az a fajta hosszú távon a testre ható rezgés, ami a kamionsofőröket és a helikopter pilótákat éri, „foglalkozási” rezgés. A Power Plate gép harmonikus rezgést produkál, nem pedig „foglalkozási” rezgést. Szemben ezzel a „foglalkozási” rezgéssel, a harmonikus vibráció kiszámítható, állandó és nem okoz hátfájást.
A harmonikus rezgéseket a technológia különleges ikermotoros rendszere biztosítja, mely egyedülálló a piacon. Az egyéb helyeken beszerezhető, olcsóbb kivitelű berendezések gyakran kilengő motorral rendelkeznek, billegnek, melynek következménye, hogy a vibrációs tréninget vizsgáló tudományos tanulmányokban bizonyított hatás elmarad.

Power Plate hatásaira vonatkozóan több, mint 130 tudományos tanulmányt és 700 vizsgálatot végeztek el, amelyek  kivétel nélkül a gép pozitív hatását mutatták, mellékhatások nélkül.

Egy Power Plate gép kizárólag 25 Hz feletti frekvencián működik. Azok a gépek, amelyeket 25 Hz alatt alkalmaznak, akár veszélyesek is lehetnek a szervek rezonanciájára.
 


Feliratkozás Hírlevélre