Feliratkozás Hírlevélre

Szülés utáni tréning

Újra edzene szülés után?
 
A PowerPlate® edzés segít újra megtalálni a belső kapcsolatot a medencefenék izmai, a hasizomzat és a hát izmai között, és visszaállítani a terhesség és szülés során meggyengült erőt.

Power Plate szülés utáni tréningKezdje kíméletesen és fokozatosan nehezítsen!

A PowerPlate® edzés segítségére lesz, amikor újra edzésekbe fog. A PowerPlate® kíméletes rezgése fokozza a vérkeringést, oxigénhez és tápanyaghoz juttatja a gyógyuló szervezetet.

Fokozza izmai erejét és tónusát!

A PowerPlate® kiválóan növeli az izomtónust, és még súlyokat sem kell emelgetni. És azt ugye tudjuk, hogy a több izom több kalóriát éget.

Dobja fel boldogsághormonja szintjét!

A PowerPlate® megemeli a szerotonin koncentrációt, a stresszhormonokat, például a kortizont, ugyanakkor kordában tartja. A stresszhormonok pedig növelik a zsír raktározását deréktájon.

Erősítse törzsét és hasát felülések nélkül!

A PowerPlate® egyszerre készteti tudatosan és önkéntelenül is a törzs izmainak aktiválására a testet. Ha az edzést összeköti Kegel-gyakorlatokkal, sokkal hamarabb és erősebben megérzi izmait, megtalálja a belső harmóniát, így hamarosan újra a régi önmaga lehet.


Az újdonsült anyukák szinte élsportolói szinten dolgoznak, de a szülés után sajnos súlyos energiahiánnyal, vitalilás és funkcionális erő hiánnyal küzdenek, és nem tudnak saját „sportterületükön” teljesíteni.

Vajon mit szeretnének azok az anyukák elérni, akik szülés után nekifognak edzeni?

A sorrend igénye nélkül valószínűleg az alábbiak szerepelnek a listájukon:
  • Több energiát, jó kedvet!
  • Megoldást a vizelet visszatartási problémákra
  • A törzs erejének visszaállítását, szebb hasat
  • FOGYNI!
  • Az anyagcsere és a hormonháztartás visszaállását
  • Visszaszerezni az izmok erejét és tónusát
  • Helytállni a mindennapos tevékenységekben
  • Gyors és hatékony edzést
A teljes test vibráció hatására mind a célzott, mind pedig a nem célzott izomcsoportok dolgoznak a multidimenzióban rezgő plató hatására. A rezgések száma másodpercenként 30-50 közötti. Ennek az eredménye az izomösszehúzódások szignifikáns megemelkedése, méghozzá a hagyományos súlyzós terhelés nélkül. Ez a tényező az, amely lehetővé teszi a rövidebb edzésidőt (a hagyományos talajon történő, súlyzós edzésekhez képest).
 
Power Plate felhúzás

Felhúzás (deadlift) szalaggal

A rezgés tudattalanul munkára készteti a medencefenék izmait is. Emellett a felhúzás gyakorlat a core területet is megdolgoztatja, különösképpen a Lumbar multifidus (lumbális mély hátizom), az Erector spinae (gerincfeszítő) izmokat és a mellkasi fasciát.

Power Plate izometrikus nyomás gyakorlat

Izometrikus nyomás a kapaszkodóra

Ez egy kezdő gyakorlat, a szülés utáni edzésbe belekezdő hölgyek számára. Remekül aktiválja a core-t, beleértve a medencefeneket. Ha egylábas változatban végezzük, még nehezebb!

Power Plate térdelőállás Négykézláb térdelőállás

Ennél a gyakorlatnál szinergiában dolgoznak a haránt hasizmok  és a medencefenéki izmok, miközben még Kegel-gyakorlatot is végez a vendég. Amikor a medencét a vendég a természetes helyzetbe mozgatja át, akkor általában megérzi a medencefenéki izmok összehúzódását, amit fokoz a gép vibrációja.
Power Plate négykézláb térdelőállás gyakorlat Négykézláb térdelőállás, hátrarúgás

Ennél a gyakorlatnál a Rectus abdominis (egyenes hasizom) feszítését és nyújtását végezzük, négykézláb térdelő testhelyzetben. A gyakorlat nagyszerűen kondicionálja a farizmokat is, mely alapvetően fontos a medencefenék stabilitásához és az optimális testtartáshoz.
 
Power Plate szalag széthúzás gyakorlat

Térdelő gyakorlat, szalag széthúzás

Fantasztikus gyakorlat a core és a mellizmok erősítésére. Ezzel a gyakorlattal pont a szülés utáni anyukáknál oly elhanyagolt izmokat dolgoztatjuk meg! Nem olyan könnyű, mint hinnénk.

     
     


Feliratkozás Hírlevélre