Feliratkozás Hírlevélre

Tudományos szakértők

  A Power Plate International együtt dolgozik több független tudományos szakértővel, akik a Power Plate technológiát továbbfejlesztik és mindig az aktuális technikai szinten tartják.

Ezért alapított a Power Plate egy nemzetközi tudományos munkacsoportot. Ebben független orvosok, professzorok, sport tudományi szakértők és nemzetközileg elismert edzők találhatóak, akik a sportorvoslással és az ehhez kapcsolódó technológiával foglalkoznak.
Minden, a tudományos munkatársaktól szerzett új ismeretet és edzésmódszert azonnal továbbítanak a Power Plate-nek, és a világon mindenütt található akadémiákon keresztül ezt megtanítják a személyi edzőknek. Ezért ők napra készen, magas kompetenciával a legújabb módszereket tudják a vendégeknek továbbadni.

Dr. Markus Dworak

Harvard Medical School & Deutsche Sporthochschule Köln (ehm.)
Dr. Markus Dworak  a Research Fellow (kutatási osztály) osztály vezetője volt a Harvard Medical School-ban (Harvard Egyetem orvosi kara), majd a VA Boston Healthcare System (Bostoni  Egészség Megőrzési Intézet)tudományos munkatársa lett. Elsődleges kutatási az emberi aggyal foglalkoztak. Diplomáját a Kölni Sporttudományi Főiskolán szerezte és vibrációs edzés élettani hatásaival foglalkozott, így a Power Plate készülékkel is. Doktori disszertációja után átvette a Power Plate Németország/Ausztria területi vezetését. Fő törekvése az aktuális kutatási eredmények azonnali átültetése a Power Plate akadémiákon. Célcsoportja a személyi edzői állomány, hogy ők kompetensen foglalkozhassanak vendégeikkel. Dr. Worzak sokéves tapasztalattal rendelkezik a Fitness és egészségmegőrzés terén, számos szakanyagot publikált ezen témákban.

Dr. Heinz Kleinöder

Deutsche Sporthochschule Köln
Dr. Heinz Kleinöder 1990 óta tudományos munkatárs a Kölni Sporttudományi Főiskolán. 1996-ban kitüntették a “Young Investigator Award” díjjal a European College of Sport Science (ECSS) részéről. Fő kutatási területe az izomzat átalakulása a különböző erőedzési formák hatására. Dr. Kleinöder 8 éven keresztül kondicionális edzőként működött a Német Szövetségi Teniszligában játszó Bayer Leverkusen-nél és számos edzői akadémia tudományos szaktanácsadója volt. 2005-óta a Kölni Sporttudományi Főiskola edzéskutatási és erődiagnosztikai intézetének vezetője.

Mark Verstegen, MS

President, Athlete’s Performance
Mark Verstegen edzőként kezdte pályafutását a Washington State University-nél (USA) (Wahington Állami Egyeteme).1992-ben igazgatóhelyettese lett a Georgia Állambeli Sporttámogatási Programnak és kifejlesztett egy új, nagyon sikeres fitness programot az amerikai futball, baseball és golf csapatok számára. Három évvel később megalapította Floridában, Brandenton városában az International Performance Institute-ot, és azóta számos élsportolót edzett a legkülönfélébb sportágakban. Nagy sikereket ért el az ország baseball, kosárlabda, futball és jéghoki ligáinál. 2004-óta a német futball válogatott edzője. Számos szakkönyvet és publikációt tudhat magáénak.

Dr. Kevin D. Steele

Chairman, Advisory Board
Dr. Kevin Steele 25 éve foglalkozik sporttal és fitnessel. A világ vezető fintess cégeinél számos, sikeres edzésprogramot fejlesztett ki. Koordinátora volt az Egyesült Államok Olimpiai Komité-ének is. Dr. Steele a National Academy of Sports Medicine (az USA Sportegészségügyi Intézete) tudományos főmunkatársa és tagja az Amerikai Orvosok Atlétikai Szövetségének és az Amerikai Sportorvosok Nemzeti Kollégiumának. Hála sokéves tudományos munkáinak tanácsaival segíti a Power Plate céget a sportorvoslás terén.
Dr. Christophe Delecluse

Universität Leuven, Belgien
Dr. Christophe Delecluse,  Leuven Egyetem Belgium. Christophe Delecluse a Biomechanikus kutatások szakértője és sporttudományos kutatásokkal foglalkozik az egyeteme kinezológiai  és biómechanikai tanszékén. Dr.Delecluse 2001-óta foglalkozik vibrációs és gyorsulásos edzésformákkal és terápiákkal (whole body vibration) és ezek az izomzatra gyakorolt hatásaival. Több szakfolyóiratban publikált ezen kutatásairól.
Dr. Jay T. Kearney

Olimpiai Komité, USA
Dr. Jay T. Kearney, Olimpikon volt 1980-ben, majd 2006-tól ismét az Egyesült Államok Olimpiai Komitéének tagja lett. Előzőleg már 14 éven keresztül a szervezet sportélettani és kutatási tudományos munkatársa volt. Harminc éves élsportolói tapasztalattal rendelkezik. Doktori címét az University of Maryland-en (USA) szerezte majd kutatásokat folytatott a Appalachian State University-n (USA) és az University of Kentucky-n (USA).
Dr. David C. Nieman

Appalachian State University (USA)
Dr. David Nieman ist  Professor für Gesundheit und Sportwissenschaft und Direktor des Leistungslabors der Appalachian State University in North Carolina (USA). Seine Forschungsschwerpunkte in den letzten 25 Jahren lagen primär in der Sportimmunologie sowie teilweise in der Sporternährungs-, Adipositas- und Altersforschung. Dr. Nieman hat über 225 Veröffentlichungen in internationalen Fachzeitschriften und ist Autor von 9 Büchern im Bereich Gesundheit und Sportphysiologie. Er ist Vorsitzender des Power Plate Forschungszentrums an der Appalachian State University.
Dr. Bernard A. Roos

University of Miami (USA), VA Medical Center & Stein Gerontological Institut
Dr. Bernard A. Roos az öregedéstudományi program (geriátria) vezetője a Miami Miller School of Medicine-en (USA)  és a neurológia valamint a sportorvoslás professzora. Dr. Roos már több, mint 2 millió dollár kutatási pénzt kapott munkájára, amely az idős emberek eséseiből származó sérülések elkerülésével és prevenciójával foglalkozik. Dr. Roos 175 tudományos publikációt írt, legtöbbjük az idős emberek edzésének fontosságával foglalkozik. Valamint az előrehaladott korban történő hormonális változások és a csontritkulás folyamatait kutatja.
Dr. Joseph Signorile

University of Miami, Miami Veterans Affairs Medical Center, USA
Joe Signorile a sportélettan professzora a Miamii Egyetem orvosi karának öregedéstudományi központjában. Kutatási főprofilja az edzés, az erőmegtartás és koordináció optimálása idősebb korban. Legújabb kutatásai tárgya a vibrációs és gyorsulásos edzés hatása a mozgékonyág megőrzésére és a kalóriaégetésre. Dr. Signorile 55 tudományos cikket publikált és több mint 400 előadást tartott mind orvosoknak, mind a sportszergyártó cégek képviselőinek.

 Feliratkozás Hírlevélre