Feliratkozás Hírlevélre

Technológia

A teljes test vibráció forradalmi megoldás a testedzésben – de bizony alaposan körül kell néznünk és megválogatnunk, hogy melyik márka mellett voksolunk.
 
A piacon számos, a Power Plate gépeknél olcsóbb megoldásokkal is találkozhatunk. De mindig tartsuk észben az alábbiakat: az olcsóbb berendezések által keltett alacsonyabb és/vagy kevésbé precíz, nem szabályozott frekvenciák akár „beleavatkozhatnak” testünk természetes rezgéseibe és károkat okozhatnak. Ne tegyük ki szervezetünket természetellenes rezgéseknek!
 
A Power Plate technológia harmonikus rezgéseket közvetít a testbe. Ez a harmonikus rezgés teljesen más, mint az a fajta hosszú távon a testre ható rezgés, ami a kamionsofőröket és a helikopter pilótákat éri, azaz a „foglalkozási” rezgés. Szemben ezzel a „foglalkozási” rezgéssel, a harmonikus vibráció kiszámítható, állandó és nem okoz hátfájást.

A harmonikus rezgéseket a technológia különleges ikermotoros rendszere biztosítja, mely egyedülálló a piacon. Az egyéb helyeken beszerezhető, olcsóbb kivitelű berendezések gyakran kilengő motorral rendelkeznek, billegnek, melynek következménye, hogy a vibrációs tréninget vizsgáló tudományos tanulmányokban bizonyított hatás elmarad.
 
 

DualSync® Twin Motor Precision Wave technológia – a harmonikus rezgés garanciája. Ez a rendszer bármely frekvencia és amplitudó beállítás mellett tartja a gép precíz egyensúlyát, és lehetővé teszi a rezgés tökéletes szinkronizációját, mely a maximális izom válaszadás és izom hatékonyság alapfeltétele.
Power Plate 3D Sok berendezésnél nem is beszélhetünk valós vibrációról, csak oldalirányban billegő platóról. A Power Plate gépen drasztikusan más érzetet tapasztalhatunk. A forradalmi kétmotoros megoldással valódi 3 dimenziós rezgésben lehet részünk. A gépen az izmok három dimenzióban dolgoznak, ahogyan a Power Plate gép platója mind a 3 síkban elmozdul. Ezt nevezzük „tri-planáris” mozgásnak. És a szervezetünk éppen erre van berendezkedve.
A plató fel-le elmozdulása lesz az a stimulus, mely az izomtónust javítja. A balról-jobbra és az előröl-hátra történő plató elmozdulás az egyensúlyra és a koordinációra gyakorol hatást.
Power Plate promotion Számos Power Plate modellnél alapfelszereltségként találjuk a pántokat. Az újabb gépeknél (pl.pro7) már az acélnál ötször erősebb Vectran® anyagú proMOTION® kábel közvetíti a rezgést a felkarba a speciális gyakorlatok során. Ezek a kábelek képesek arra, hogy a plató rezgéseinek mintegy 80%-a átvezetődjön a karokba, lehetővé téve a még színesebb és hatékonyabb edzéseket. A kábel használata változatos, kiegészíthetők vele mind a platón, mind a talajon végzett gyakorlatok. További előny, hogy a kábel minden irányba kihúzható. A kábel ellenállása a vendég erőnlétének függvényében állítható, fokozatokkal rendelkezik.
A márka megválasztásakor fontos, hogy a berendezés kellően masszív legyen, stabil és megfelelő tömeggel rendelkezzen, hogy véletlenül se boruljunk fel használata során.
A motor ereje szintén meghatározó, hogy hosszú üzemórákon keresztül, stabilan képes legyen a gép biztosítani a megfelelő frekvenciákat.

Az újabb modellek újdonsága az érintőképernyő segítségével előhívható előre beprogramozott gyakorlatok sora, illetve a határozott céllal, előre összeállított edzések.
 
Power Plate érintőképernyő


Feliratkozás Hírlevélre