Feliratkozás Hírlevélre

​Itt a tavasz…Jöjjön a tavaszi nagytakarítás!

Szerző: Nagy Adrienn 2018-02-28

Tavasszal, - amikor a természet a téli álomból ébredezik – biztosan sokszor érezted, és hallottad, hogy tavaszi fáradtság lép fel.
Ez annak tudható be, hogy a testünk is raktároz télen, nehezebb ételeket fogyasztunk, kevesebb friss, nyers zöldséget, gyümölcsöt eszünk. A tél folyamán kevesebb ásványi anyaghoz, létfontosságú vitaminhoz jut a szervezetünk, és a friss levegőn is sokkal kevesebbet tartózkodunk, így ezek következményeként az anyagcserénk is lelassul.Ahogy tavasszal újra éled minden körülöttünk, úgy kell a testünknek is megújulnia. Hiába vannak azok a szerveink (máj, vese, tüdő, stb.), amelyek mindennap méregtelenítik a szervezetünket, ilyenkor kicsit segíteni kell nekik. Ehhez a legjobb módszer valamilyen tisztítókúrát/böjtöt választani.

Sokan esküsznek a léböjtkúrákra, amikor minden szilárd tápanyagot elhagynak, és így tisztítják ki a szervezetüket 1-2-3 hét alatt, ami szuper felüdülés a testnek. Én személy szerint sajnos erre képtelen vagyok, de olykor az is segíthet, ha egy-egy napra elhagyjuk a nehezen emészthető, szilárd táplálékot, és leveket, leveseket
 fogyasztunk, így egy napos szabit adunk az emésztőszerveinknek.


1-3 napos minta -léböjt - étrend
(ami nem követ sem cukor tartalmat, sem egyéb divat szemléletet!!):
  • Reggeli: 3 dl gyümölcsturmix (nyers vagy fagyasztott gyümölcsből)
  • Tízórai: egy banán
  • Ebéd: zöldségleves (ez lehet nyers zöldségekből turmix, vagy akár főtt leves)
  • Uzsonna: egy alma
  • Vacsora: 3 dl nyers zöldségből turmix
Napközben ajánlom a gyógytea fogyasztást! Sokan nem tudnak lemondani a böjt ideje alatt a kávéról, ezért nem javaslom a teljes kiiktatását (persze úgy az igazi), de azért mértékkel, és inkább tej nélkül fogyasszátok! És persze a megfelelő folyadékfogyasztás a legfontosabb momentuma a szervezet tisztításának!

Különböző variációkat lehet találni az interneten a kúrákkal kapcsolatban, és én is szívesen segítek saját tapasztalataim alapján, ha esetleg valami kérdésed van!

És nem utolsó sorban a bőrön át izzadással is távoznak a salakanyagok, szóval irány egy jó izzasztó Power Plate edzés, hogy ezzel is hozzá járulj a tested tisztításához!

 

Kategória: Power Plate sikertörténetek

Feliratkozás Hírlevélre