Feliratkozás Hírlevélre

FITTANYUKÁK KARÁCSONYA

Szerző: 2018-12-14

 

A szürke hétköznapokba sem könnyű a helyes táplálkozást és a rendszeres testmozgást beiktatni, pláne, ha még egy kisbaba is színesíti az életünket. Az egészséges életmód gondolata karácsony közeledtével pedig szinte nevetségessé is válik, pedig nem feltétlenül kell így lennie.

Ennek apropóján megkérdeztük Németh Dorottyát, többszörös fitness világbajnokot és büszke anyukát, hogy ő hogyan készül a karácsonyra, az ünnepi készülődésnek része-e az egészséges táplálkozás és a mozgás?

„A diéta és a mozgás is maximálisan része a mindennapjaimnak, így természetesen az ünnepek előtt is. Minél előbb szeretném visszanyerni a szülés előtti formám, de közben figyelnem kell, hogy ne csökkenjen az anyatejem mennyisége, ezért fokozatosan szigorítok az étrendemen, és növelem az edzések számát. Már heti 3 alkalommal edzek a Power Plate-n, és emellett aerob gyakorlatokat is csinálok, szerencsére szépen mennek le a plusz kg-ok, újra érzem a hasizmaimat, és sokkal jobban érzem magam a bőrömben.”

Nektek is azt tanácsoljuk, hogy ha egyébként a hétköznapokban elkezdtetek valamilyen diétát vagy edzéstervet, karácsonykor se adjátok ezt fel teljesen és figyeljetek egy picit oda. Az a legjobb ha megtaláljuk az arany középutat, így közben az ünnep hangulatát se rontjuk el és januárban sem lesz olyan nagy lelkiismeretfurdalásunk.

Hogyan kezdjük el?

Két fontos dolog van, az egyik, hogy higgyünk a célunkban, amit kitűztünk magunk elé, a másik, hogy higgyünk az eszközben, illetve módszerben, amellyel ezt meg szeretnénk valósítani. A Power Plate fitnesz gép hatékony technológiájának köszönhetően pedig minden adott a sikerhez. Ez az edzésforma azért is tud 1 vagy 1,5 óra helyett 30 percben ilyen hatékony lenni, mert a gép harmonikus rezgése által többletgravitációval dolgozunk, ezentúl pedig kiváló utóégető hatása van, amely segít megszabadulni a felesleges salakanyagoktól. A gép jótékony vibrációja mellett persze fontos a jól megkomponált gyakorlatsor is, amely 30 perc alatt teljesen átmozgatja a testet. A fittanyukák programcsomagban található videós edzésterv például speciálisan úgy van összeállítva, hogy a kismamák minél előbb regenerálhassák a terheség és a szülés alatt igénybe vett izomcsoportokat.

Először is legyünk kíméletesek!

A Power Plate segítségedre lesz, amikor újra elkezded a mozgást, kíméletes rezgése fokozza a vérkeringést, oxigénhez és tápanyaghoz juttatja a gyógyuló szervezetet.

Szép egyenletesen fokozza az izmok erejét és azok tónusát!

Ha eddig nem igazán voltak sikereid az izmaid formálásában, ne add fel! A Power Plate kiválóan növeli az izmok tónusát, és még csak súlyokat sem kell feltétlenül emelgetned hozzá - persze ha már szintet lépsz, be lehet építeni súlyokat is az edzésbe-, több izom pedig, mint tudjuk több kalóriát is éget el.

Boldogsághormon! Ha boldog a mama, boldog a baba!

Nagyon fontos tény, hogy a Power Plate megemeli a szerotonin koncentrációt, a stresszhormonokat, például a kortizont, ugyanakkor kordában tartja. A stresszhormonokról pedig azt kell tudni, hogy növelik a zsír raktározását deréktájon.

Na mi az újdonsült anyukák legnagyobb vágya? A formás has.

Természetesen ez is hatékonyan elérhető, hiszen a Power Plate egyszerre készteti tudatosan és önkéntelenül is a törzs izmainak aktiválására a testet. Ha pedig az edzést Kegel-gyakorlatokkal is összekötjük, sokkal hamarabb megerősítheted a szülés során igénybe vett izmokat.

Lehet, hogy elcsépelt, de ezek az apró sikerek segítenek megtalálni a belső harmóniát, így régi önmagunkat is.

 

Ismerd meg te is a Fitt Anyukák programunk! 

Kategória: Power Plate sikertörténetek

Feliratkozás Hírlevélre